Onze Wijnkaart

VINO SPUMANTE

 

Prosecco Superiore Dirupo Brut D.O.C.G. – Andreola – Lombardia

90% Glera, 5% Bianchetta, 5% Perera

Goud met koperkleurige reflecties, een fijne perlage. Het boeket is rijk, met appelen en florale accenten. Op het gehemelte is het droog en helder met levendige hinten appel. Een zeer aangename prosecco.

– 31 euro –

 

Franciacorta Essence Rosé D.O.C.G – Antica Fratta – Lombardia

55% Pinot Noir, 45% Chardonnay

De pinot noir geeft een goede stevigheid en structuur maar bovenal elegantie, met een bepaalde tannine die nooit agressief is. De kleur is een zachte roze schijn, met reflecties die gaan naar zalmroze. Het boeket is intens, van kleine rode bessen met aroma’s van fruitcompote. De perlage is fijn, persistent en zorgt voor een crèmige mousse.

– 55 euro –

 

La Chouette de Beau Marais Millésimé 2017 – Beau Marais – Beverlo

15% Pinot Meunier, overige deel 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir

Een cuvéé van Chardonnay, Pinot Noir & Meunier. Méthode traditionelle vinfié en vieux barriques. Millesimé 2017, 12 maanden sur lattes, brut. Een mooie mousserende wijn met fruit en body die als aperitief kan geschonken worden maar ook de power heeft om een maaltijd te begeleiden!

– 49 euro –

 

Donna Lisetta Brut Rosato – Leone de Castris – Puglia

90% Negoamaro, 10% Malvasia Nera

Mousserende wijn met een roze kleur, zeer elegante en blijvende afdronk. Neus van bloemen met wenken van fruit. Frisse en delicate smaak. Schitterend als aperitief of bij zeevruchten.

– 34 euro –

 

 

VINO BIANCO

 

Blanc des Rosis I.G.T – Schiopetto – Friuli

Friulano, Ribolla Gialla, Pinot Grigio,Sauvignon Blanc,Malvasia

Bleek gele kleur met een groene schijn. Het boeket heeft intense en pikante aroma’s met florale en tropische toetsen. De blend van malvasia en tocai friulano is dominant aanwezig. De smaak is rijk, complex en gestuurd door fruitige tonen. Dit met een interessante zuurtegraad. Het verouderen van de wijn zorgt voor een goede mineraliteit. Goed als aperitief, bij zeevruchten of pasta. Wanneer de wijn wat ouder is, gaat deze goed samen met romige gerechten of champignons.

– Oogstjaar 2016: 38 euro –

– Oogstjaar 2015: 42 euro –

– Oogstjaar 2013: 50 euro –

 

Brognoligo Soave Classico 2018 – Cecilia Berretta – Veneto

100% Gargenaga

De Brognoligo streek is een klein gebied in de Soave Classico regio. Hier worden de druiven gedeeltelijk gedroogd op de wijnstokken, een 2 tot 3 weken voor ze met de hand geplukt worden. Het bijzondere aan deze wijn is dat een gedeelte van de wijn zijn fermentatie beeïndigd in barriques voor ze terug samen worden gebracht tot een harmonieus geheel. De wijn is strogeel met een vleugje groen met parfums van rijpe gouden appel en abrikoos met zoete tonen van bloemen. Hij is zeer evenwichtig in de mond en heeft de typische amandel afdronk waarvoor de Garganega gekend is. Hij gaat heel goed samen met antipasti, vis en schaaldieren.

– 24 euro –

 

Pinot Grigio Valparadiso D.O.C. 2018 – Fattori – Veneto

100% Pinot Grigio

Deze strogele Pinot Grigio wordt verbouwd op de vulkanische heuvels van Ronca, 150 tot 250m boven zeeniveau. Je kan de veldgrassen ruiken met hints van kamille en groene thee. Vooral de overwelmende parfums van verschillende fruitsoorten zoals onder andere peer, framboos, appel, ananas, banaan en abrikoos komt je tegemoet. Een rijke structuur met een doorzettende delicate smaak. Ideaal bij vis en vegetarische voorgerechten. 

– 24 euro –

 

Canorei Roero Arneis DOCG – Tenuta Carretta – Piemonte

100% Arneis

Canorei is de oude naam van de wijngaard vanwaar deze druiven afkomstig zijn. Deze prijzenpakker is gevinificeerd in kleine eiken vaten waaraan het zijn complexiteit, goede structuur, balans en aangename afdronk te danken heeft. Hij rijpt minstens 9 maanden op eik en 3 maanden op fles. Je proeft peer, witte perzik en vanille. Een topper!

– 40 euro –

 

Le Grance I.G.T. – Caparzo – Toscana

Chardonnay 75% Sauvignon Blanc 20% Gewurtztraminer 5%

De naam “Le grance” stamt uit de Middeleeuwen en gaat over versterkte gebouwen die gebruikt werden voor de opslag van landbouwproducten, dit in het gebied rond Siena. Le Grance is een witte wijn met een lange traditie in de regio Montalcino, uniek door zijn mix en lange levensduur. De wijn heeft gerijpt op Franse vaten van 350L gedurende 12 maanden. Nadien een verfijning van 12 maand op fles. Strogeel met gouden tinten. Fijn boeket, groots, complex, toetsen van kruiden en gedroogd fruit. De smaak is droog, vol en harmonieus.

– Oogstjaar 2016: 38 euro –

– Oogstjaar 2014: 44 euro –

– Oogstjaar 2013: 48 euro –

– Oogstjaar 2010: 60 euro –

– Oogstjaar 2004: 84 euro –

 

Vigna Case Alte I.G.T. 2018 – Leone de Castris – Puglia

100% Sauvignon

Deze strogele Sauvignon heeft een kenmerkend prettig en droog boeket met een blijvende afdronk. De neus onthult citrusgeuren van ceder met nuances van tomatenbladeren en paprika’s. In de mond is het elegant, goed gestructureerd en in balans met zure spanning. We raden aan om te combineren met zeevruchten, oesters en schaaldieren.

– 26 euro –

 

Messapia I.G.T Salento 2018 – Leone de Castris – Puglia

100% Verdeca

Verdeca is een typische druif van Salento waarvan een wijn met licht gele kleur en groene reflecties wordt bereikt.
De neus heeft toetsen van bloemen en diepe aroma’s van fruit. De smaak is vers, volledig en geeft water in de mond. Zeer hoog aanbevolen bij voor- en visgerechten.

– 26 euro –

 

Luna I.G.T. Salento – Conti Zecca – Puglia

Chardonnay 50% Malvasia bianca 50%

Deze briljante goudgele wijn fermenteerde 6 maanden op Franse vaten waarna nog 3 maanden op fles. Deze verfijnde wijn heeft intense aroma’s van exotisch fruit en vanille. Een rijke en lange afdronk maken van deze wijn de ideale bondgenoot van visgerechten.

– Oogstjaar 2018: 30 euro –

– Oogstjaar 2017: 34 euro –

 

Teresa Manara Chardonnay 1 settembre 2017 – Cantele – Puglia

100% Chardonnay

Deze laatgeplukte druiven worden op een hele zachte manier geperst zodat de gouden vellen zo weinig mogelijk kleur aan de most geven. Hij dankt zijn kleur dus enkel aan de 12 maanden houtrijping op Franse barrique. Een robuuste geur van rijpe sinaasappel, en verse limoen. De smaak geeft zijn ware identiteit met vertrouwen weer: noties van rijpe perzik, honing en ruwe noten. Een stevige wijn die perfect past bij risotto, gerookte vleeswaren of bij kazen wanneer de wijn wat verouderd is.

– 42 euro –

 

Grillo Vigna di Mandranova BIO 2017 – Alessandro di Camporeale – Sicilia

100% Grillo

Van de Grillo wijngaarden op het Mandrova landgoed, komt deze buitengewone en gebalanceerde wijn, die je verleid met een een erg frisse en aromatische smaak. Het is één van de bekendste druifsoorten van het eiland. Tropische toetsen van papaya, mango en passievrucht in combinatie met delicate toetsen van witte perzik, pompelmoes en vlierbloesem zorgen voor een gebalanceerde aromatische wijn met een lange en minerale finish.

– 33 euro –

 

Catarratto Vigna di Mandranova BIO 2017 – Alessandro di Camporeale – Sicilia

100% Catarratto Lucido

Deze wijn is van één van de oudste wijngaarden van het landgoed, op een hoogte van 600m boven zeeniveau. Deze Catarratto is het voorbeeld van de ideale combinatie van de druivensoort met de bijzonderheden van de bodem, waardoor dit een zeer elegante wijn is. Verleidelijk en harmonieus in zijn fruitige en florale boeket, zal deze wijn je verrassen met zijn kruidige en minerale nasmaak. Hinten van witte bloemen, citroenzeste en groene appel met een kruidige finish van witte peper. Een deel van de wijn ondergaat 8 maanden rijping op Franse tonnaux en het andere deel op stalen tanks waar hij in contact blijft met de droesem. 6 maanden verfijning op fles. Dit is een flesje voor de speciale gelegenheden! Ideaal bij een rijkelijke pasta met zeevruchten of pasta met zeeëgel.

– 43 euro –

 

VINO ROSATO

 

Negroamaro rosato I.G.T. 2017 – Cantele – Puglia

100% Negroamaro

De druiven ondergaan een maceratie gedurende 12 a 24 uur, dit om de juiste kleurvan de schillen te verkrijgen alsook de klassieke neus van geranium en roos gecombineerd met aardbeien en kersen. De alcohol van de wijn is in balans met zijn delicate smaken en lichte, heldere frisheid, elegantie en persistentie.

– 22 euro –

 

Five Roses Anniversario I.G.T. 2018 – Leone de Castris – Puglia

90% Negroamaro, 10% Malvasia nera di lecce

Five Roses is de 1e in flessen gebottelde rosé in Italië, absolute wereldtop! De geur van aardbeien, bosbessen en rode bessen sieren deze topwijn. Fruitig, harmonisch, droog, met frisse zuren en een mooie structuur. Prettige, sappige afdronk. Werd reeds bekroond met de hoogste score nl. 3 bekers in de Gambero Rosso!

– 32 euro –

 

Freeda Rosato Trevenezie 2018 – Cecilia Beretta – Veneto

60% Corvina, 30% Sauvignon, 10% Carménère

Deze wijn komt uit de prachtige terroir aan de zuidelijke oever van het gardameer. De naam Freeda is opgedragen aan de Scandinavische nicht van de gravin Cecilia Beretta uit Verona. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd. De korte maceratie op schil zorgt voor een perfecte kleurextractie en de gisting bij een koele temperatuur zorgt voor de versheid. met een delicate notie van kruidige en fruitige aroma’s. vooraf in de neus zure kers, frambozen en groene peperbollen, in de mond mineraal, fris en gestructureerd. Dit voornamelijk dankzij de carménère. De elegante wijn is perfect om te combineren met kreeftrisotto, rauwe oesters, gegrilde zeebaars of lange, luie middagen.

– 24 euro –

 

Les Hirondelles de Beau Marais 50cl – Beverlo

100% Pinot Meunier

Laat de zomer maar komen! Het fruit ontploft als het ware in je neus! Door de temperatuur gecontroleerde vergisting is het fruit helemaal bewaard gebleven.  Geuren van rode besjes, kersen, krieken,… En ook in de mond zet dit mooie fruit zich door… Neem daar een mooi zuurtje bij en de zon begint vanzelf te schijnen!

– 29 euro –

 

VINO ROSSO

 

Valpolicella D.O.C. Col de Bastia 2017 – Fattori – Veneto

65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Molinara, 10% andere

De wijngaard bevindt zich in Bastia, in de vallei tussen de Val d’Alpone en de Val d’Illasi. Kenmerkend is zijn bodemrijk aan kalksteen. Deze wijn heeft een robijnrode kleur en aroma’s van kers en kleine rode bosvruchten, die je ook duidelijk proeft in combinatie met gebalanceerde tannines. Combineer met pasta, licht gekruide sausen of geroosterd vlees.

– 29 euro –

 

Amarone della Valpolicella D.O.C.G Col de Bastia – Fattori – Veneto

65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella, 10% other varieties

De wijngaard bevindt zich in Bastia, in de vallei tussen de Val d’Alpone en de Val d’Illasi. Kenmerkend is zijn bodem rijk aan kalksteen. De druiven worden in de laatste weken van september geplukt en dan gedroogd in kleine houten dozen in ‘fruttaio’ tot december/januari. Dankzij deze periode van droging, worden de concentraties in de druif versterkt. Na de fermentatie en maceratie volgt er nog een rijping in eiken vaten gedurende 18-24 maanden, wat ervoor zorgt dat deze intens robijnrode wijn een rijke en elegante smaak heeft. Typische eigenschappen van deze wijn zijn rood rijp fruit en kleinebosvruchten. Combineer met rundsvlees, wild gevogelte en oude kazen.

– Oogstjaar 2014: 61 euro –

 

Amarone Classico Riserva Cariano DOC – Cecilia Berretta – VE

60% Corvina, 5% Corvinone,25% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta

Deze Single Vinyard Amarone van Terre di Cariano ligt in het hart van de Valpolicella Classico regio ten zuiden van het stadje San Pietro in Cariano. Hij is gemaakt van een selectie van de beste druiven, die eind september geoogst worden en erna laat men ze drogen in houten kistjes gedurende 4 tot 5 maanden. Eind januari worden de gedroogde druiven geperst en gedurende een maand gegist. Daarna gaat 70% van de wijn in kersen eiken vaten. De overige 30% gaat in grote tonneaux voor de malolactische gisting. Na 2 jaar worden de twee wijnen samen gebracht en rusten ze nog een jaar verder op fles. Hij heeft een donker robijnrode kleur met granaat tinten. Een smaak van zwarte bessen, kers en chocolade.  Ondanks zijn stevige body zijn de tannines nog zacht. Serveer bij rood vlees, wild, kaas of chocolade.

– 76 euro –

 

Rivarossa Venezia Giulia I.G.T. – Mario Schiopetto

Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%

De wijn is donker robijnrood. Het boeket is krachtig, warm en toetsen van kruiden, vanille en klein rood fruit. De smaak is een sensatie van warmte en een mooie rondheid zorgt voor een stevige body met toetsen van chocolade en zoethout, gevolgd door een verfrissende zuurtegraad. Ideaal voor bij wit vlees alsook bij octopus dankzij het perfecte contrast van zuurte en elegantie.

– Oogstjaar 2016: 42 euro –

– Oogstjaar 2015: 46 euro –

– Oogstjaar 2012: 58 euro –

 

Podere dei Blumeri I.G.T. – Mario Schiopetto

50% Refosco, 50% Merlot

Deze absolute topper heeft een rijping gehad op eiken vaten van 225L en 500L gedurende 32 maanden met nadien nog een verfijning van 8 maanden op fles. Deze donker robijnkleurige wijn heeft een rijk, fruitig en kruidig boeket met toetsen van kersen, sappige pruimen en andere rode bessen. De smaak is elegant met een strenge body, warm en kruidig. De tannine is zacht maar toch aanwezig alsook de sensaties van rood fruit. De droge afdronk maken deze wijn een waar genot om te drinken.

– Oogstjaar 2016: 48 euro –

– Oogstjaar 2015: 52 euro –

– Oogstjaar 2013: 60 euro –

– Oogstjaar 2012: 64 euro –

– Oogstjaar 2010: 72 euro –

 

Il Palazzo Dolcetto d’Alba 2018 – Tenuta Carretta

100% Dolcetto

Deze intens robijnrode dolcetto met violet reflecties komt van druiven die groeien aan de ‘Palazzo’ boerderij in Madonna Como vlak bij Alba. Het is een droge wijn met zachte tannines en een aangename afdronk van amandelen. Het is een fruitige wijn met een floraal boeket.

– 34 euro –

 

Barbera d’Alba Superiore Canova D.O.C. 2016 – Fabrizio Ressia

100% Barbera

Diep robijnrood met een lichte granaattoets. Een complex en rijk boeket met hints van bramen, koriander, roos, vleugje jodium en specerijen. De typische geur van barbera wordt gerespecteerd, met een goede zuurtegraad en goede balans. Zeer aantrekkelijke tannines die mooi aanhoudend zijn. 18 Maand gerijpt op Franse en Sloveense eik, nadien nog 3 maanden op fles. Perfect bij rood vlees en wild.

– 34 euro –

 

Podio Langhe DOC Nebbiolo 2014 – Tenuta Carretta

85% Nebbiolo, 15% Barbera

De wijn van de podio wijngaarden waren in het verre verleden bestemd voor de familie van de graaf, wie eigenaar was van Tenuta Carretta. Nog steeds kijken deze wijngaarden uit op het wijnhuis. Het is een mooi gebalanceerde wijn met zachte tannines met een intens robijnrode kleur. De wijn ondergaat een vatrijping van minimum 6 maanden en 4 maanden op fles. Je proeft fruit, gedroogde bloemen, vanille en kruiden.

– 38 euro –

 

Cascina Ferrero Barolo DOCG 2013 – Tenuta Carretta

100% Nebbiolo

Deze Barolo is gemaakt geheel volgens de traditie. Met zijn 36 maanden rijping waarvan minstens 24 op hout heeft deze granaatrode, volle wijn elegante tannines en veel karakter. Met aroma’s van rozen, drop, cacao en kruiden en de lange nasmaak is het een Barolo met karakter.

– 66 euro –

 

Barbaresco Canova D.O.C.G. 2015 – Fabrizio Ressia

Nebbiolo 100%

Diep robijnrood met een lichte granaattoets en een mooie kruidigheid. Een complex en rijk boeket met hints van fruit, zoethout, gember en specerijen. De typische geur van Nebbiolo wordt gerespecteerd, met een goede zuurtegraad en goede balans. Zeer aantrekkelijke tannine die mooi aanhoudend zijn. 26 maanden gerijpt op Franse en Sloveense eik, nadien nog 3 maanden op fles. Perfect bij rood vlees en wild.

– 64 euro –

 

Chianti Classico D.O.C.G. 2015 – Borgo Scopeto

90% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Merlot

Deze robijnrode wijn heeft gedurende 1 jaar gerijpt op Sloveense eiken vaten van 30hl en nadien nog een verfijning van 5 maanden op fles. De wijn heeft een vol en intens boeket maar tegelijkertijd is hij zacht en fruitig. Toets van wilde zwarte bessen. Aangename hint van edel hout, vanille en cacao met een verrassende finale van kers. De smaak is droog, goed gestructureerd, sober en elegant. Alles is mooi in harmonie!

– 31 euro –

 

Borgonero I.G.T. 2015 – Borgo Scopeto

90% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Merlot

De wijn heeft 18 tot 24 maand op Sloveense eik gerijpt en op Franse barrique van 500L. Nadien een verfijning van 8 maand op fles. De belangrijkste wijngaard van Borgo Scopeto, Misciano is genoemd naar een klein verlaten stad uit de 15e eeuw. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met een zoom van granaat. Het boeket is fijn en elegant, intens, met noties van amandelen, gebrande koffie en delicate kruidige toetsen. De smaak is vol, droog, sober, gestructureerd en heeft een elegante afdronk met een grote zachtheid. Zeer geschikt bij kalfs- en rundsvlees.

– 35 euro –

 

Rosso di Montalcino D.O.C. – Caparzo

Sangiovese 100%

Deze rosso is gemaakt van uitsluitend Sangioveses druiven. Een jaar gerijpt op eiken vaten van 50 of 80 hl, vervolgens verfijnd op fles gedurende zes maand. Fruitig, rijke smaak. Fris en charmant met een mooie stevigheid. Harmonisch en lange afdronk. Mooi passend bij soepen, pasta en rood vlees.

– Oogstjaar 2016: 35 euro –

– Oogstjaar 2014: 43 euro –

– Oogstjaar 2010: 59 euro –

 

Brunello di Montalcino D.O.C.G. – Caparzo

Sangiovese 100%

Wijn met een lange traditie, gemaakt van druiven uit de wijngaarden Caparzo (noord), la Caduta (west), il Cassero (zuid) en San Piero Caselle (oost). Een Brunello met een unieke stijl, benadrukt door de diversiteit aan microklimaten. Robijnrode kleur. Doordringend en gevarieerd boeket dat doet denken aan wilde bessen. De smaak is droog, warm, vol, harmonieus, delicaat en sober tegelijk. Mooie lange afdronk.

– Oogstjaar 2013: 70 euro –

– Oogstjaar 2012: 80 euro –

– Oogstjaar 2009: 98 euro –

– Oogstjaar 2008: 106 euro –

– Oogstjaar 2007: 114 euro –

 

Predappio Sangiovese – Condé

95% Sangiovese, 5% Merlot

Om deze wijn te maken worden enkel de beste wijngaarden geselecteerd. Op deze wijngaarden wordt er gewerkt met deskundige technieken en een klein rendement. Na de malolactische gisting gaat een deel van de wijn verouderen op houten vaten. Hij heeft een diepe robijnrode kleur. De klei van het terroir wordt uitgedrukt in verhullende fruitige toetsen, een frisse mineraliteit en krachtige, sappige volwassen tannines. Een langlevende wijn die in staat is tot een grote evolutie in de fles.

– Oogstjaar 2012: 30 euro –

– Oogstjaar 2011: 34 euro –

 

Teresa Manara Rosso I.G.T. – Cantele

Negroamaro 100%

Intens robijnrode wijn. Gerijpt gedurende 12 maand op barrique. Rood fruit en de geur van bloemen waarschuwen voor de evolutie van het boeket. Toetsen van specerijen, aarde hinten alsook een lichte mineraliteit. Het aroma bezit een mooie finesse in een typische Negroamaro wijn. Mooi in combinatie met wild en kazen.

– Oogstjaar 2015: 32 euro –

– Oogstjaar 2014: 36 euro –

– Oogstjaar 2013: 40 euro –

– Oogstjaar 2012: 44 euro –

– Oogstjaar 2011: 48 euro –

 

Amativo I.G.T. 2015 – Cantele

Primitivo 60%, Negroamaro 40%

Deze absolute topwijn uit Puglia heeft 12 maanden rijping gehad op Franse eiken vaten. Robijnrode kleur siert deze wijn. Langzaam komt de neus van rozen en viooltjes vrij. Bosbessen, gedroogde vijgen, vruchtenjam en vanille zijn duidelijke toetsen. Zoals de neus komt ook de smaak langzaam vrij. De smaak is uitgebreid en evenwichtig waardoor deze wijn blijft hangen in het geheugen. Zeer mooie en duurzame zachtheid. Deze topper kan enorm ontwikkelen in de fles gedurende de eerste 5 jaar.

– 38 euro –

 

Per Lui Primitivo I.G.T. – Leone de Castris

Primitivo 100%

Ondoordringbare robijnrode kleur. Intense fruitige aroma’s in de neus van pruimen, kersen en gekookte groenten, vergezeld van een pittige toets van cacao. In de mond is de wijn krachtig met bijzonder zachte en omhullende tannine. Twaalf maand rijping in Franse barrique vaten.

– Oogstjaar 2015: 76 euro –

– Oogstjaar 2014: 80 euro –

– Oogstjaar 2013: 84 euro –

– Oogstjaar 2012: 88 euro –

 

Primitivo di Manduria “Villa Santera” D.O.C. – Leone de Castris

Primitivo di Mandurio 100%

Dieprood in kleur, donker bijna violet. Onderscheidend fruitig boeket, zeer rijk met wenken van kersen, pruimen, leer en zoethout. Met een volle smaak, fluweelachtig, warm en geurig.

– Oogstjaar 2017: 32 euro –

– Oogstjaar 2016: 36 euro –

 

Salice Salentino Riserva D.O.C. – Leone de Castris

90% Negroamaro 10% Malvasia Nera di Lecce

Een intens en delicaat boeket sieren deze robijnrode wijn. Droog, harmonieus en warm van smaak. Deze wijn heeft na 50 jaar al een heuse reputatie opgebouwd.

– Oogstjaar 2015: 30 euro

– Oogstjaar 2014: 32 euro

– Oogstjaar 2011: 36 euro

– Oogstjaar 2013: 64 euro

– Oogstjaar 2012: 68 euro

– Oogstjaar 2010: 76 euro

 

Donnatá Nero D’Avola BIO 2017 – Alessandro di Camporeale

100% Nero D’avola

De jonge, bloeiende druivenstokken, geplant in 2000 liggen op kleingrond rijk aan kalksteen en kalium. Het is één van de belangrijkste Sicilaanse rode druiven. Deze wijn heeft een sterke en complexe persoonlijkheid die zijn oorsprong verraad door een aangename en gebalanceerde wijn te zijn. De donker robijnrode wijn is aromatisch en de smaak is intens met toetsen van bramen, kersen, mediterrane kruiden en nootmuscaat. Kortom een karaktervolle, harmonieuze, zachte en doorzettende wijn. Deels gerijpt op grote eiken vaten gedurende 6 maanden en verfijning op fles gedurende 12 maanden. Ideaal bij pasta’s al forno, gerechten met tonijn.

– 27 euro –

 

Kaid Syrah BIO 2016 – Alessandro di Camporeale

100% Syrah

Syrah wordt in Contrada Mandranova in het algemeen beschouwd als de meest ‘Siciliaanse’ van de internationale druivenrassen. Sinds 1989 is hij aangeplant en heeft zich perfect aangepast aan de lokale klimaatomstandigheden. Een krachtige en complexe wijn van een exceptionele intensiteit. Deze wijn verleid met zijn sterke persoonlijkheid en combineert zijn volle body met gebalanceerde tannines. De kleur is intens donker robijnrood. De neus, rijk en elegant, met toetsen van zwarte kersen en bessen, cacao, geroosterde koffie, rabarber, zwarte peper en kruidnagel zorgt voor een intrigerend en charmerend boeket. Dit mede dankzij zijn 12 maanden rijping op Franse eiken Tonneaux. Voor verkoop rust hij nog 6 maanden op fles.

– 42 euro –