Onze Wijnkaart

VINO SPUMANTE

Prosecco Superiore Dirupo Brut D.O.C.G. – Andreola – Lombardia

90% Glera, 5% Bianchetta, 5% Perera

Goud met koperkleurige reflecties, een fijne perlage. Het boeket is rijk, met appelen en florale accenten. Op het gehemelte is het droog en helder met levendige hinten appel. Een zeer aangename prosecco.

– 31 euro –

 Donna Lisetta Brut Rosato – Leone de Castris – Puglia

90% Negoamaro, 10% Malvasia Nera

Mousserende wijn met een roze kleur, zeer elegante en blijvende afdronk. Neus van bloemen met wenken van fruit. Frisse en delicate smaak. Schitterend als aperitief of bij zeevruchten.

– 34 euro –

Franciacorta Essence Rosé D.O.C.G – Antica Fratta – Lombardia

55% Pinot Noir, 45% Chardonnay

De pinot noir geeft een goede stevigheid en structuur maar bovenal elegantie, met een bepaalde tannine die nooit agressief is. De kleur is een zachte roze schijn, met reflecties die gaan naar zalmroze. Het boeket is intens, van kleine rode bessen met aroma’s van fruitcompote. De perlage is fijn, persistent en zorgt voor een crèmige mousse.

– 55 euro –

Franciacorta Essence Brut D.O.C.G – Antica Fratta – Lombardia

90% Chardonnay, 10% Pinot noir

Voor deze Franciacorta werden enkel de druiven uit de beste percelen gebruikt. Er is nadien een kleine toevoeging van Pinot Noir. Drie jaar fermenteert de wijn op inox. Drie jaar wordt gezocht naar een juiste complexiteit die de elegantie en de aangename fruitigheid en bloemige aroma’s geeft die kenmerkend zijn voor Antica Fratta. Zeer elegant als aperitief en mooi tijdens de maaltijd!

– 55 euro –

Franciacorta D.O.C.G Dossaggio Zero Essence Nature – Antica Fratta – Lombardia

70% Chardonnay, 30% Pinot nero

Voor deze Millesimato 2014 zijn enkel de beste druiven geplukt van dat jaar, waarvan de pinot nero gevinificeerd wordt als een witte druif maar toch voor een stevige body zorgt, zonder afbreuk te doen van de elegantie van de chardonnay. Deze Franciacorta is droger dan een Brut omdat er geen extra suikers aan toegevoegd zijn. Hij rust 36 maanden op gist en nog een half jaar op fles in de cantina. Hij heeft een volle en uitgesproken smaak, intens maar evenwichtig en een zeer fijne perlage. Ideaal als aperitief, met rauwe vis of zeevruchten.

– 55 euro –

Five Roses Metodo Classico D.O.C – Leone de Castris – Puglia

100% Negroamaro

Exclusieve mousserende wijn die op de methode Champenoise is gemaakt. Een licht roze kleur, fijne en aanhoudende perlage sieren deze top spumante. De neus is rijk en intens met toetsen van bosbessen, rode bes en rozenblaadjes. Ook de smaak is soepel en elegant, verrijkt met een zeer mooie frisheid. Perfect als aperitief en bij schaal- en schelpdieren.

– 52 euro –

VINO BIANCO

Verdeca I.G.T. Salento 2018 – Cantele

100% Verdeca

De smaak is intens, zuiver en fris met een lichte aromatische toets. Een nadrukkelijke complexiteit. De neus heeft intense en fruitige toetsen van kweepeer, vlier en peer. Een klassiek einde van balsamico met hinten van rozemarijn en salie. Geschikt bij zeevruchten, jonge en lichte kazen, lichte voorgerechten die niet pikant zijn.

– 22 euro –

Cayega Roero Arneis DOCG 2018 – Tenuta Carretta

100% Arneis

Een mooi gebalanceerde goud gele wijn met groene reflecties. De wijn heeft een mooie structuur met een lange afdronk. Het is een wijn die je kan drinken bij elke gelegenheid. De frisse en fruitige toetsen van peer en witte perzik maken van deze wijn een aangename drinker.

– 35 euro –

 

Gavi Monserito DOCG 2019 – Tenuta Carretta

100% Cortese

Deze wijn is gemaakt van Cortese druiven die groeien op de zonnige heuvels van Gavi. Kenmerkend aan deze aangenaam droge wijn is zijn mooie fris-zuur balan. Het is een strogele wijn met groene reflecties met florale toetsen en aroma’s van wit fruit. Ideaal als aperitief en gedurende de hele maaltijd.

– 34 euro –

Le Grance I.G.T. 2016 – Caparzo – Toscana

Chardonnay 75% Sauvignon Blanc 20% Gewurtztraminer 5%

De naam “Le grance” stamt uit de Middeleeuwen en gaat over versterkte gebouwen die gebruikt werden voor de opslag van landbouwproducten, dit in het gebied rond Siena. Le Grance is een witte wijn met een lange traditie in de regio Montalcino, uniek door zijn mix en lange levensduur. De wijn heeft gerijpt op Franse vaten van 350L gedurende 12 maanden. Nadien een verfijning van 12 maand op fles. Strogeel met gouden tinten. Fijn boeket, groots, complex, toetsen van kruiden en gedroogd fruit. De smaak is droog, vol en harmonieus.

– 38 euro –

Vigna Case Alte I.G.T. 2019 – Leone de Castris – Puglia

100% Sauvignon

Deze strogele Sauvignon heeft een kenmerkend prettig en droog boeket met een blijvende afdronk. De neus onthult citrusgeuren van ceder met nuances van tomatenbladeren en paprika’s. In de mond is het elegant, goed gestructureerd en in balans met zure spanning. We raden aan om te combineren met zeevruchten, oesters en schaaldieren.

– 26 euro –

  Kaid Sauvignon BIO 2019 – Alessandro di Camporeale

100% Sauvignon Blanc

Een elegante en verfijnde witte wijn. De kleur is strogeel met groene reflecties. Je ruikt de typische aroma’s van de sauvignon blanc druif: limoen, pompelmoes, passievrucht, lavendel met een subtiele mineraliteit. Een dynamische en karakteristieke wijn met een gebalanceerde zachte smaak. Leuk om te combineren met gevulde pasta’s met vis en warme visgerechten.

– 32 euro –

Teresa Manara Chardonnay 2016 ‘old vintage’ – Cantele – Puglia

100% Chardonnay

Intens strogele kleur met groene en gouden reflecties. De geur is in eerste instantie kruidig, maar komt nadien volledig open met bloemige en fruitige geuren. De smaak is zijdezacht, tegelijkertijd ook fluweelachtig, dankzij de frisse en kruidige ader van het hout. Perfecte match bij champignons, witte kaas en vis.

– 38 euro –

Cervaro della Sala 2017 – Antinori

Chardonnay, Grechetto

Een absolute topper van het wijnhuis Antinori! Na drie maanden gisting op eik gaat de chardonnay terug op inox om een blend te vormen met de Grechetto. Na het bottelen ondergaat de wijn nog verfijning op fles. De kleur is licht strogeel met groene reflecties, presenteert rijke, complexe en intense aroma’s. De notities van citrus, peer en acaciabloemen zijn in perfecte balans met de zoete en pikante noten van vanille. Het pallet is subtiel maar levendig, elegant en mooi gestructureerd, gekarakteriseerd door de klassieke minerale sensaties en door de lichte notities van hazelnootboter.

– 98 euro –

VINO ROSATO

Negroamaro rosato I.G.T. 2019 – Cantele – Puglia

100% Negroamaro

De druiven ondergaan een maceratie gedurende 12 a 24 uur, dit om de juiste kleurvan de schillen te verkrijgen alsook de klassieke neus van geranium en roos gecombineerd met aardbeien en kersen. De alcohol van de wijn is in balans met zijn delicate smaken en lichte, heldere frisheid, elegantie en persistentie.

– 22 euro –

Sangiovese Rosato I.G.T. 2019 – Condé

100% Sangiovese

De druiven van deze rosé worden op dezelfde heuvels als de rode wijn geoogst. Ze worden gekenmerkt door hun kleiachtige, frisse bodems. De druiven worden geoogst en bewaard bij lage temperaturen en worden onmiddellijk naar de kelder gebracht om geperst te worden ze voeren bewust geen malolactische gisting uit om de frisheid te kunnen behouden. Dit alles resulteert in een heldere kleur, roze met oranje reflecties. Een frisse en intense geur van fruit en bloemen met een groot doorzettingsvermogen.

– 24 euro –

Five Roses Anniversario I.G.T. 2019 – Leone de Castris

90% Negroamaro, 10% Malvasia nera di lecce

Five Roses is de 1e in flessen gebottelde rosé in Italië, absolute wereldtop! De geur van aardbeien, bosbessen en rode bessen sieren deze topwijn. Fruitig, harmonisch, droog, met frisse zuren en een mooie structuur. Prettige, sappige afdronk. Werd reeds bekroond met de hoogste score nl. 3 bekers in de Gambero Rosso!

– 32 euro –

VINO ROSSO

Valpolicella D.O.C. Col de Bastia 2017 – Fattori – Veneto

65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Molinara, 10% andere

De wijngaard bevindt zich in Bastia, in de vallei tussen de Val d’Alpone en de Val d’Illasi. Kenmerkend is zijn bodemrijk aan kalksteen. Deze wijn heeft een robijnrode kleur en aroma’s van kers en kleine rode bosvruchten, die je ook duidelijk proeft in combinatie met gebalanceerde tannines. Combineer met pasta, licht gekruide sausen of geroosterd vlees.

– 29 euro –

Amarone della Valpolicella D.O.C.G Col de Bastia 2016 – Fattori – Veneto

65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella, 10% other varieties

De wijngaard bevindt zich in Bastia, in de vallei tussen de Val d’Alpone en de Val d’Illasi. Kenmerkend is zijn bodem rijk aan kalksteen. De druiven worden in de laatste weken van september geplukt en dan gedroogd in kleine houten dozen in ‘fruttaio’ tot december/januari. Dankzij deze periode van droging, worden de concentraties in de druif versterkt. Na de fermentatie en maceratie volgt er nog een rijping in eiken vaten gedurende 18-24 maanden, wat ervoor zorgt dat deze intens robijnrode wijn een rijke en elegante smaak heeft. Typische eigenschappen van deze wijn zijn rood rijp fruit en kleinebosvruchten. Combineer met rundsvlees, wild gevogelte en oude kazen.

– 61 euro –

Podere dei Blumeri I.G.T. 2017 – Mario Schiopetto

50% Refosco, 50% Merlot

Deze absolute topper heeft een rijping gehad op eiken vaten van 225L en 500L gedurende 32 maanden met nadien nog een verfijning van 8 maanden op fles. Deze donker robijnkleurige wijn heeft een rijk, fruitig en kruidig boeket met toetsen van kersen, sappige pruimen en andere rode bessen. De smaak is elegant met een strenge body, warm en kruidig. De tannine is zacht maar toch aanwezig alsook de sensaties van rood fruit. De droge afdronk maken deze wijn een waar genot om te drinken.

– 48 euro –

Il Palazzo Dolcetto d’Alba 2018 – Tenuta Carretta

100% Dolcetto

Deze intens robijnrode dolcetto met violet reflecties komt van druiven die groeien aan de ‘Palazzo’ boerderij in Madonna Como vlak bij Alba. Het is een droge wijn met zachte tannines en een aangename afdronk van amandelen. Het is een fruitige wijn met een floraal boeket.

– 34 euro –

Barbera d’Alba Superiore Canova D.O.C. 2018 – Fabrizio Ressia

100% Barbera

Diep robijnrood met een lichte granaattoets. Een complex en rijk boeket met hints van bramen, koriander, roos, vleugje jodium en specerijen. De typische geur van barbera wordt gerespecteerd, met een goede zuurtegraad en goede balans. Zeer aantrekkelijke tannines die mooi aanhoudend zijn. 18 Maand gerijpt op Franse en Sloveense eik, nadien nog 3 maanden op fles. Perfect bij rood vlees en wild.

– 34 euro –

Podio Langhe DOC Nebbiolo 2017 – Tenuta Carretta

85% Nebbiolo, 15% Barbera

De wijn van de podio wijngaarden waren in het verre verleden bestemd voor de familie van de graaf, wie eigenaar was van Tenuta Carretta. Nog steeds kijken deze wijngaarden uit op het wijnhuis. Het is een mooi gebalanceerde wijn met zachte tannines met een intens robijnrode kleur. De wijn ondergaat een vatrijping van minimum 6 maanden en 4 maanden op fles. Je proeft fruit, gedroogde bloemen, vanille en kruiden.

– 38 euro –

Cascina Ferrero Barolo DOCG 2014 – Tenuta Carretta

100% Nebbiolo

Deze Barolo is gemaakt geheel volgens de traditie. Met zijn 36 maanden rijping waarvan minstens 24 op hout heeft deze granaatrode, volle wijn elegante tannines en veel karakter. Met aroma’s van rozen, drop, cacao en kruiden en de lange nasmaak is het een Barolo met karakter.

– 66 euro –

Barbaresco Canova D.O.C.G. 2017 – Fabrizio Ressia

Nebbiolo 100%

Diep robijnrood met een lichte granaattoets en een mooie kruidigheid. Een complex en rijk boeket met hints van fruit, zoethout, gember en specerijen. De typische geur van Nebbiolo wordt gerespecteerd, met een goede zuurtegraad en goede balans. Zeer aantrekkelijke tannine die mooi aanhoudend zijn. 26 maanden gerijpt op Franse en Sloveense eik, nadien nog 3 maanden op fles. Perfect bij rood vlees en wild.

– 64 euro –

Chianti Classico D.O.C.G. 2017 – Borgo Scopeto

90% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Merlot

Deze robijnrode wijn heeft gedurende 1 jaar gerijpt op Sloveense eiken vaten van 30hl en nadien nog een verfijning van 5 maanden op fles. De wijn heeft een vol en intens boeket maar tegelijkertijd is hij zacht en fruitig. Toets van wilde zwarte bessen. Aangename hint van edel hout, vanille en cacao met een verrassende finale van kers. De smaak is droog, goed gestructureerd, sober en elegant. Alles is mooi in harmonie!

– 31 euro –

Borgonero I.G.T. 2017 – Borgo Scopeto

90% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Merlot

De wijn heeft 18 tot 24 maand op Sloveense eik gerijpt en op Franse barrique van 500L. Nadien een verfijning van 8 maand op fles. De belangrijkste wijngaard van Borgo Scopeto, Misciano is genoemd naar een klein verlaten stad uit de 15e eeuw. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met een zoom van granaat. Het boeket is fijn en elegant, intens, met noties van amandelen, gebrande koffie en delicate kruidige toetsen. De smaak is vol, droog, sober, gestructureerd en heeft een elegante afdronk met een grote zachtheid. Zeer geschikt bij kalfs- en rundsvlees.

– 35 euro –

Rosso di Montalcino D.O.C. 2019 – Caparzo

Sangiovese 100%

Deze rosso is gemaakt van uitsluitend Sangioveses druiven. Een jaar gerijpt op eiken vaten van 50 of 80 hl, vervolgens verfijnd op fles gedurende zes maand. Fruitig, rijke smaak. Fris en charmant met een mooie stevigheid. Harmonisch en lange afdronk. Mooi passend bij soepen, pasta en rood vlees.

– 35 euro –

Brunello di Montalcino D.O.C.G. 2014 – Caparzo

Sangiovese 100%

Wijn met een lange traditie, gemaakt van druiven uit de wijngaarden Caparzo (noord), la Caduta (west), il Cassero (zuid) en San Piero Caselle (oost). Een Brunello met een unieke stijl, benadrukt door de diversiteit aan microklimaten. Robijnrode kleur. Doordringend en gevarieerd boeket dat doet denken aan wilde bessen. De smaak is droog, warm, vol, harmonieus, delicaat en sober tegelijk. Mooie lange afdronk.

– 70 euro –

Predappio Sangiovese 2015 – Condé

95% Sangiovese, 5% Merlot

Om deze wijn te maken worden enkel de beste wijngaarden geselecteerd. Op deze wijngaarden wordt er gewerkt met deskundige technieken en een klein rendement. Na de malolactische gisting gaat een deel van de wijn verouderen op houten vaten. Hij heeft een diepe robijnrode kleur. De klei van het terroir wordt uitgedrukt in verhullende fruitige toetsen, een frisse mineraliteit en krachtige, sappige volwassen tannines. Een langlevende wijn die in staat is tot een grote evolutie in de fles.

– 30 euro –

 

Teresa Manara Rosso I.G.T. 2017 – Cantele

Negroamaro 100%

Intens robijnrode wijn. Gerijpt gedurende 12 maand op barrique. Rood fruit en de geur van bloemen waarschuwen voor de evolutie van het boeket. Toetsen van specerijen, aarde hinten alsook een lichte mineraliteit. Het aroma bezit een mooie finesse in een typische Negroamaro wijn. Mooi in combinatie met wild en kazen.

– 32 euro –

Amativo I.G.T. 2017 – Cantele

Primitivo 60%, Negroamaro 40%

Deze absolute topwijn uit Puglia heeft 12 maanden rijping gehad op Franse eiken vaten. Robijnrode kleur siert deze wijn. Langzaam komt de neus van rozen en viooltjes vrij. Bosbessen, gedroogde vijgen, vruchtenjam en vanille zijn duidelijke toetsen. Zoals de neus komt ook de smaak langzaam vrij. De smaak is uitgebreid en evenwichtig waardoor deze wijn blijft hangen in het geheugen. Zeer mooie en duurzame zachtheid. Deze topper kan enorm ontwikkelen in de fles gedurende de eerste 5 jaar.

– 38 euro –

Per Lui Primitivo I.G.T. 2016 – Leone de Castris

Primitivo 100%

Ondoordringbare robijnrode kleur. Intense fruitige aroma’s in de neus van pruimen, kersen en gekookte groenten, vergezeld van een pittige toets van cacao. In de mond is de wijn krachtig met bijzonder zachte en omhullende tannine. Twaalf maand rijping in Franse barrique vaten.

– 76 euro –

Primitivo di Manduria “Villa Santera” D.O.C. 2019 – Leone de Castris

Primitivo di Mandurio 100%

Dieprood in kleur, donker bijna violet. Onderscheidend fruitig boeket, zeer rijk met wenken van kersen, pruimen, leer en zoethout. Met een volle smaak, fluweelachtig, warm en geurig.

– 32 euro –

Salice Salentino Riserva D.O.C. 2017 – Leone de Castris

90% Negroamaro 10% Malvasia Nera di Lecce

Een intens en delicaat boeket sieren deze robijnrode wijn. Droog, harmonieus en warm van smaak. Deze wijn heeft na 50 jaar al een heuse reputatie opgebouwd.

– 30 euro –

Donnatá Nero D’Avola BIO 2018 – Alessandro di Camporeale

100% Nero D’avola

De jonge, bloeiende druivenstokken, geplant in 2000 liggen op kleingrond rijk aan kalksteen en kalium. Het is één van de belangrijkste Sicilaanse rode druiven. Deze wijn heeft een sterke en complexe persoonlijkheid die zijn oorsprong verraad door een aangename en gebalanceerde wijn te zijn. De donker robijnrode wijn is aromatisch en de smaak is intens met toetsen van bramen, kersen, mediterrane kruiden en nootmuscaat. Kortom een karaktervolle, harmonieuze, zachte en doorzettende wijn. Deels gerijpt op grote eiken vaten gedurende 6 maanden en verfijning op fles gedurende 12 maanden. Ideaal bij pasta’s al forno, gerechten met tonijn.

– 27 euro –

Kaid Syrah BIO 2017 – Alessandro di Camporeale

100% Syrah

Syrah wordt in Contrada Mandranova in het algemeen beschouwd als de meest ‘Siciliaanse’ van de internationale druivenrassen. Sinds 1989 is hij aangeplant en heeft zich perfect aangepast aan de lokale klimaatomstandigheden. Een krachtige en complexe wijn van een exceptionele intensiteit. Deze wijn verleid met zijn sterke persoonlijkheid en combineert zijn volle body met gebalanceerde tannines. De kleur is intens donker robijnrood. De neus, rijk en elegant, met toetsen van zwarte kersen en bessen, cacao, geroosterde koffie, rabarber, zwarte peper en kruidnagel zorgt voor een intrigerend en charmerend boeket. Dit mede dankzij zijn 12 maanden rijping op Franse eiken Tonneaux. Voor verkoop rust hij nog 6 maanden op fles.

– 42 euro –