Takeaway Weekend
(vrij-zat)

Onze suggesties

 

Spaghetti alle cozze e pomodoro

Spaghetti met mosselen, tomaat, look, peperoncino

 – 17 euro –

Wijntip: Cayega Roero Arneis – 15 euro

 

Orecchiette rape & salsiccia

¨Pasta ‘oortjes’ met rapenstelen en Italiaanse gehakt

 – 16 euro –

Wijntip: Salice Salentino Cantele – 9,6 euro

 

Spaghetti scampi & pesto,

Spaghetti met pesto van rucola, tomaatjes en tijgergarnalen

 – 17 euro –

Wijntip: Le Grance – 15,5 euro

 

Onze afhaalklassiekers

 

Voorgerechten

 

Soep van de dag

Heerlijke verse dagsoep della nonna

 – 5 euro per liter –

 

Antipasto Italiano

Assortiment van de fijnste Italiaanse charcuterie & kazen

 – 22 euro voor twee personen-

Wijntip: Prosecco Dirupo – 13,5 euro

Vitello Tonnato

Carpaccio van kalf, tonijnsaus, kappers en gekonfijte tomaten.

Deze klassieker zal je overal in Italië terug vinden, maar is van origine uit Piemonte.  Het zacht gegaarde kalfsvlees afgewerkt met een sausje op basis van tonijn is een verrassende combinatie.

 – 15 euro – p.p.

Wijntip: Cayega Roero Arneis – 15 euro

 

Scampi in panko

Scampi in een krokant korstje, kruidensalade, huisgemaakte tartaar

 – 15 euro – p.p.

Wijntip: Teresa Manara Chardonnay – 12,5 euro

 

Calamari fritti

Gefrituurde inktvisringen, kruidensalade, huisgemaakte tartaar.

 – 13 euro – p.p.

Wijntip: La Miranda Favorita – 10 euro

 

Carpaccio di Piemontese

Carpaccio van rund (Fassona Piemontese), olijfolie, Parmigianoschilfers en rucola.

 – 14 euro – p.p.

Wijntip: Cereja Rosato – 14 euro

Parmigiano di Melanzane

Lasagna van aubergine gegratineerd in de oven 

 – 13 euro – p.p.

Wijntip: Caparzo Sangiovese – 6,7 euro

Hoofdgerechten

Lasagna al forno

Huisgemaakte lasagne bolognese.

– 13 euro –

Wijntip: Chianti Classico – 12,5 euro

 

Cannelloni ricotta e spinaci

Huisgemaakte cannelloni, gevuld met ricotta en spinazie uit onze tuin. Gegratineerd in de oven met parmigiano en mozzarella.

– 13 euro –

Wijntip: Valpolicella Col de Bastia Superiore – 11,25 euro

 

Rigatoni alla parmigiana

Pasta met tomaten – Parmigiano – roomsaus gegratineerd in de oven. 

– 13 euro –

Wijntip: Donnatà Nero d’Avola – 9,9 euro

 

Penne met gorgonzola en okkernoten

– 13 euro –

Wijntip: Soave Motto piane – 14,5 euro

 

Penne meatballs

Penne met gehaktballen en tomatensaus, Parmigianokaas.

– 15 euro –

Wijntip: Donna Marzia Rosso – 6,9 euro

 

Tagliatelle al ragù

Huisgemaakte tagliatelle met bolognesesaus. 

– 15 euro –

Wijntip: Primitivo Cantele – 8,5 euro

 

Huisgemaakte ravioli met bospaddenstoelen & ricotta

Klassieker van de nonna – huisgemaakte ravioli.

– 19 euro –

Wijntip: Blanc des Rosis Friuli – 16,5 euro

 

Huisgemaakte ravioli met ossenstaart & spinazie / tomatensaus

Klassieker van de nonna – huisgemaakte ravioli.

– 19 euro –

Wijntip: Giulin Barbera – 15 euro

 

Filet pur ‘Al pepe’, ‘dello chef’ of ‘funghi porcini’ met patate al forno

Een malser stukje vlees ga je niet vinden als het Belgisch wit-blauw.

Keuze uit “Al pepe”, “dello chef” of “funghi porcini” met patatjes uit de oven.

– 28 euro –

Wijntip: Salice Salentino Riserva Leone de Castris (Negroamaro) – 14 euro

 

Gamberoni all’italiana, tagliatelle fatte in casa

Gebakken gamba’s, puur bereid in olijfolie, verse tomaat en look met huisgemaakte tagliatelle.

– 25 euro –

Wijntip: Luna (chardonnay/malvasia) – 12,5 euro

 

Dessert

Tiramisu

Tiramisu is hèt Italiaanse dessert. De naam betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’, wat zoveel inhoudt ‘maak mij blij’.

– 5 euro / portie –